Latvijas simtgades projekta ”Skolas soma“ ietvaros
ekskursija 1 ekskursija 2

Latvijas simtgades projekta "Skolas soma" ietvaros 28.septembra saulaini, lietaini vējainā dienā 1.,2.,3.,4.klašu skolēni devās izbraucienā uz Rēzekni.

Tur viņi apmeklēja Latgales kultūrvēstures muzeju un piedalījās programmā "Māla pikuča piedzīvojumi". Nodarbību vadīja muzejpedagoģe Inga Klīdzēja. Bērni kopā ar pasaku tēlu devās ceļojumā uz brīnumaino Latgales keramikas valstību un uzzināja, kā māla pikuci var pārvērst vāzē un citos keramikas izstrādājamos. Ar lielu aizrautību bērni piedalījās virtuālajā spēlē "Māla pārvērtības", kurā bija jāspēlē ar žestiem, ko uztver sensori, un tas ļauj sajūtas mazliet pietuvināt realitātei, kā arī atdarināja dabas skaņas, izmantojot māla svilpauniekus. Nodarbības noslēgumā viņi paši veidoja no māla ezīti

Nākamā "pietura" bija Rēzeknes Tūrisma Attīstības centrs. TAC gide nodarbības laikā bērnus rosināja doties aizraujošā piedzīvojumā un, izmantojot karti, meklēt Rēzeknes vēsturiskos noslēpumus un dārgumus. Bērni atbildēja uz gides jautājumiem un uzzināja daudzas interesantas lietas par viduslaiku dzīvi Rēzeknē, vēlāk par savu darbu saņemot "dārgumu lādi" ar konfektēm.
Abas apmeklētās programmas ir iekļautas Kultūras ministrijas iniciatīvas "Latvijas skolas soma" kultūras norišu piedāvājumā.
Mēs mācījāmies darot un izmantojām iespēju bez maksas izzināt Latvijas kultūras un vēstures bagātības.

1.,2.klases audzinātāja Iveta Mičule un 3.,4. klases audzinātāja Ilze Siliņa.

 

 

 

2011 - 2022 © Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola.

Visas tiesības ir aizsargātas.