Pieminekļa "Sargeņģelis" atklāšana PDF Drukāt E-pasts

Pieminekļa atklāšana Šī gada 11.oktobrī Makašānos Krucifiksa dārzā tika atklāts piemneklis “Sargeņģelis”, kas veltīts ilggadējai skolas direktorei, izcilam pedagogam, sirsnīgam un nesavtīgam cilvēkam - Lūcijai Rancānei.

Pieminekļa atklāšanaPasākumā piedalījās gan skolēni, gan pedagogi un darbinieki, gan Rēzeknes novada Izglītības pārvaldes pārstāvji, gan arī daudzi skolas un Rancānu ģimenes draugi no visas Latvijas un ārzemēm. Viesu uzrunās īpaši tika atzīmēts Lūcijas Rancānes ieguldījums ne vien Makašānu skolas saglabāšanā un izaugsmē, bet arī cīņā pret Latgales lauku skolu slēgšanu.

Pieminekļa atklāšana
Pasākuma noskaņu palīdzēja veidot skolas folkloras kopa "Kūkleite" skoilotājas Marijas Andinas vadībā. Pieminekļa autors ir Lūcijas Rancānes dzīvesbiedrs Antons Rancāns. Skulbtūra izgatavota no gaiša somu granīta, bet ideja pieder pašai Lūcijai, kura pirms vairāk kā 20 gadiem meitai Gundegai bija ieminējusies, ka kādreiz, kad viņas nebūs, varētu izgatavot pieminekli, kur attēlota sieviete ar bērnu rokās un kaķīti pie kājām. Izgatavotais piemineklis ir sirsnīgs vēstījums par Lūcijas Rancānes gādību un patiesām rūpēm par ikvienu cilvēkbērnu un katru dzīvu radību uz pasaules.

Pēdējās izmaiņas: Svētdiena, 08 decembris 2013 13:57
 

2011 - 2022 © Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola.

Visas tiesības ir aizsargātas.