Priecīgā diena PDF Drukāt E-pasts

Skolotāju dienaOktobra pirmā nedēļa pagāja mazliet svinīgā Skolotāju dienas gaisotnē, kuras kulminācija bija ceturtdien, kad visi Rēzeknes novada skolotāji pulcējās Strūžānos un piektdien, kad mūsu lielie un mazie skolēni centās iepriecināt gan savus audzinātājus, gan piriekšmetu skolotājus.

Šogad visa novada Skolotāju dienas svinībās īapši tika atzīmētas arī divas mūsus skolas skolotājas – Oksana Skritņika un Marija Andina. Skolotāja Marija daudzus gadus ar degsmi, mīlestību un lielu meistarību vada skolas folkloras kopu „Kūkleite“, ar kuru piedalījusies neskaitāmos konkursos, festivālos un folkloras kopu saietos, iegūstot daudzus

atzinības rakstus un nesot Makašānu skolas vārdu plašakā pasaulē, tādēļ viņa šogad saņēma Novada domes pateicības rakstu.

Īpaši novērtētas tika vēstures un ķīmijas skolotājas Oksanas Skritņikas daudzveidīgās aktivitātes pedagoģijas jomā. Viņa šogad bija vienīgā novada skolotāja, kurai tika Swedbankas godalga – portatīvais dators. Skolotāja Oksana, nākusi no tālā Baikāla puses, izcili apguvusi latviešu valodu un ir gan savas mācību stundas, savas skolas un Latvijas īsts patriots.  Oksana strādā radoši, godprātīgi, ar aizrautību vada skolēnu zinātniski pētnieciskos darbus, iesaistās daudzveidīgos ar pedagoģisko darbību un personības izaugsmi saistītos pasākumos.

Oksana un Marija

 

Oksanas ieguldījumu novērtē gan skola, gan novads, gan arī  citi Latvijas skolotāji. 2012.gada maijā Oksana ir saņēmusi Rēzeknes novada pašvaldības Pateicības rakstu par mērķtiecīgu darbu ar talantīgajiem skolēniem.

Skolotāja ir īsts pētnieks, tāpēc skolēni ar lielu aizrautību apmeklē  viņas vadīto Jauno pētnieku pulciņu, kurā dažādas teorētiskās zināšanas tiek apstiprinātas praktiskos darbos un uzdevumos.

Oksana pati nemitīgi izglītojas: pagājušajā gadā ieguva trešo augstāko izglītību, un šobrīd var mācīt vēsturi, sociālās zinības, dabaszinības, ģeogrāfiju un ķīmiju.

 

Ziedi

 

Šī gada augusta beigās skolotāja dalījās metodiskajā pieredzē dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konferencē „Dabaszinātnes un matemātika skolā- efektīvi un radoši” (konferenci organizēja LU Dabaszinātņu  un matemātikas izglītības centrs).

Oksana Skritņika ir atbildīgs, profesionāls, godprātīgs, sirsnīgs pedagogs un cilvēks.

Savukārt piektdien saviem skolotājiem sirsnīgus priekšnesumus bija sagatavojuši mūsu pašu skolēni, bet kā galveno balvu viss kolektīvs no jauniešiem saņēma milzīgu un bezgala gardu mājās ceptu torti, kuru knapi varēja noturēt rokās.Lielā torte

Ir patiess prieks par to, ka ikdienas darba ritumā ir pa kādai dienai, pa kādam mirklim, kas liek apstāties, padomāt un sirsnīgi pasmaidīt.

 

2011 - 2022 © Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola.

Visas tiesības ir aizsargātas.