Gaišie Ziemassvētki PDF Drukāt E-pasts

Tieši šajos Ziemassvētkos, kad saule sāk rādīt ceļu pretī pavasarim, Makašānu skolēni, skolotāji, ciemiņi un vecāki satikās pie krāšņi rotātas egles, lai meklētu brīnumu, lai dalītos sirsnībā un priekā, dāvātu un saņemtu atzinību par padarīto.

Katra klase bija sagatvojusi radošus un aizrautīgus priekšnesumus, kas iesildīja visu skatītāju sirdis.Kā jau ierasts semestra noslēgumā, labākie, aktīvākie un apzinīgākie skolēni saņēma bavas par labām sekmēm un ārpusskolas aktivitātēm. Šajā gadā pirmo reizi tika pasniegta arī mūsu novadnieka – mākslinieka un rakstnieka Jāņa Gorsvāna piemiņas balva, ko iedibinājusi viņa meita Inga Gorsvāne Buell.

 

Lai iegūtu balvu, konkursa pirmajā kārtā skolēniem bija jāuzraksta eseja par savu skolu vai savu novadu. Konkursa laureātes šoreiz ir 7.klases skolniece Agnija Pujate un 11.klases skolniece Madara Pastare. Nākamajā pusgadā norisināsies otra konkursa kārta, kurā jaunieši varēs sacensties amatu un mākslas prasmēs.

Priecājamies, ka gandrīz katrā skolas pasākumā ir klāt kādi no mūsu absolventiem, kuri ne tikai neaizmirst savu skolu un skolotājus, bet arī rod iespēju daudzveidīgi atbalstīt tagadējos skolēnus. Mums ir patiess gandarījums par tiem jauniešiem, kuriem mūsu skola ir bijusi viens no pakāpieniem viņu veiksmes stāstā.

Arī šoreiz pasākumā piedalījās mūsu 1996. gada absolvents Juris Vasilāns, kurš jau vairāk kā 10 gadus veiksmīgi strādā Lielbritānijā un studē juridisko zinātņu maģistrantūrā.

Neatņemama pasākuma sastāvdaļa, protams, bija Salavecis ar savu Raganu un dāvanas, kuras gan lieli, gan mazi skolēni ar nepacietību gaidīja jau vairākas nedēļas.Katrā tādā tikšanās reizē, visiem kopā domājot vairāk baltu domu, sapņojot vairāk pārdrošu sapņu, kaļot vairāk drosmīgu plānu, izlīksmojot vairāk krāsainu prieku, ir sajūta, ka kļūstam stiprāki, labāki, iecietietīgāki, sirsnīgāki un gudrāki, lai katru nākamo dienu piepildītu ar patiesu jēgu, gandarījumu par padarīto un ticību visam labajam katrā no mums un visā pasaulē.

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 19 jūnijs 2013 17:10
 

2011 - 2022 © Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola.

Visas tiesības ir aizsargātas.