Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums / skate “Aiz upeitis as izaugu” PDF Drukāt E-pasts

afisa

Informācija presei u.c.

2018.gada 26.aprīlī Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolā norisināsies Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums– skate “Aiz upeitis as izaugu”, kurā piedalīsies vairāk kā 350 dalībnieku no dažādiem Latgales novadiem, pilsētām, pagastiem un skolām.

Savus novadus pārstāvēs Gaigalavas “Purineņš”, Makašānu “Kūkleite”, Maltas folkloras kopa, Ludzas “Žibuļeits”, Nautrēnu „Rogovka”, Rēznas “Uobuļeiši”, Ludzas pilsētas ģimnāzijas kopa, Ņukšu “Rīkšoveņa”, Viļānu “Biteites”, Viļānu vidusskolas folkloras pulciņš, Ciblas “Ilžeņa”, Andrupenes “Saiveņa”, Liepu “Liepiņas”, Kaunatas “Rāznaviņa”, Nirzas “Spryguļi”, Izvaltas “Mozī latgalīši”, Pušmucovas “Olūteņi”, Jaunstrūžānu “Sovvaļņīki”, Rēzeknes “Vīteri”.

Jauniešiem būs iespēja ne tikai padalīties savās tautas tradīciju prasmēs, bet varēs arī piedalīties Makašānu skolas piedāvātajās meistardarbnīcās, aizraujošās sporta un izziņas aktivitātēs, kā arī kopīgi pavadīt laiku burvīgā apkārtnē ezera krastā.

Sarīkojuma mērķis ir lokālās dziedāšanas, stāstīšanas, muzicēšanas un dejošanas tradīciju apgūšana un pārmantošana saistībā ar tēmu “Aiz upeitis as izaugu”, „Tāva sāta” un „Kōzys”.

Pasākuma organizatori:
Ziemeļlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu koordinatore Rasma Igaune, L.Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas kolektīvs un direktore Gundega Rancāne.

 

2011 - 2022 © Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola.

Visas tiesības ir aizsargātas.