Veselīgs dzīvesveids PDF Drukāt E-pasts
aiga  anta oskars 
eliza sport gundega

Šajā mācību gadā skolā esam uzsākuši dažādas aktivitātes, kas vērstas uz veselīga dzīvesveida popularizēšanu bērnu un jauniešu vidū. Katrā klasē un skolā kopumā notiek informatīvi pasākumi par to, cik svarīga nozīme cilvēka dzīvē ir veselībai. Laba fiziskā un garīgā veselība ir viens no galvenajiem laimīgas, pārticīgas un veiksmīgas dzīves priekšnosacījumiem.

Mērķtiecīgi tiek strādāts pie sporta inventāra un aprīkojuma komplektēšanas, lai visu vecumu skolēniem būtu daudzveidīgas fizisko aktivitāšu iespējas gan mācību stundās, gan pulciņos, gan arī brīvajā laikā tiem, kuri dzīvo kopmītnēs.

uldisPagājušajā gadā, piedaloties Novada izsludinātajos jauniešu projektu konkursos, iegādājāmies vairākus jaunus slēpošanas komplektus. Šogad slēpošanas aprīkojumu papildinājām ar mazākiem izmēriem, lai arī sākumskolas skolēni varētu mācīties braukt ar distanču slēpēm pa Makašānu gleznainajiem pakalniem.

Savukārt ar Amerikas latviešu dāsnu atbalstu esam iegādājušies sen gaidīto komplekso trenažieri, kur labprāt vakaros trenējas gan zēni gan meitenes. To jau ir iemēģinājuši arī skolotāji un darbinieki.

Lai rosinātu katru skolēnu aizdomāties par to, kādas fiziskās aktivitātes viņam ir vistīkamākās un piemērotākās, esam noskaidrojuši pozitīvos paraugus - aktīvākos skolēnus un skolotājus. Šajā mācību gadā tie ir: 12.klases skolnieces Elīza Šķēle un Aiga Plešnere – spēlē sporta spēles, piedalās sacensībās, 12.klases skolēns Uldis Šteinbergs – nodarbojas ar kultūrismu, direktore Gundega Rancāne – nodarbojas ar fitnesu, sporta skolotāja Antoņina Greivule – daudzveidīgas sporta aktivitātes kopā ar skolēniem, skolotājs Oskars Krukovskis – kopā ar skolēniem spēle volejbolu un futbolu, piedalās sacensībās.

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 03 marts 2014 10:07
 

2011 - 2022 © Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskola.

Visas tiesības ir aizsargātas.